Το G9 είναι η νέα mid-range συσκευή της LG με S765G

Σε φάση αναδιοργάνωσης του τμήματος των smartphones της βρίσκεται η LG, προσπαθώντας να το ξανακάνει επικερδές. Έτσι σκοπεύει να αρχίσει να κυκλοφορεί ναυαρχίδες στον δυτικό κόσμο και συσκευές με ελαφρώς πιο αδύναμα χαρακτηριστικά, σε χαμηλότερη τιμή σε άλλες περιοχές όπως Νότια Κορέα. Στην πρώτη κατηγορία θα ανήκει το νέο LG V60, ενώ στην δεύτερη θα ανήκει το νέο LG G9. Αυτές οι αλλαγές θα αμβλύνουν την διαφορά ανάμεσα στις σειρές V και G της κορεατικής εταιρίας.

LG G9

To G9 θα είναι μία mid-range συσκευή και για αυτό θα έρθει εξοπλισμένο με τον Snapdragon 765G. Η οθόνη του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι μεταξύ 6.7″ και 6.9″, μέγεθος αρκετά μεγαλύτερο του 6.1″ που είχαμε στο G8. Αυτή θα είναι OLED με την ανάλυσή της να είναι στα 1080p.

Μέσω της διαρροής προκύπτει πως η τιμή της συσκευής θα ανέρχεται στα €661 για την αγορά της Κορέας. Πρόκειται για την ίδια τιμή με το LG G8, αφού η LG δεν ανέβασε την τιμή παρά την υποστήριξη για 5G στη νέα της συσκευή. Ταυτόχρονα οι φήμες κάνουν λόγω για διάταξη τεσσάρων καμερών στο πίσω μέρος της συσκευής, μπαταρία χωρητικότητας 4.000 mAh, θύρα 3.5mm για ακουστικά και Quad DAC.

Γενικότερα παρατηρείται μία τάση αναδιάταξης της mid-range κατηγορίας αφού ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αφήνουν την σειρά 800 της Qualcomm, για χάρη του νέου 765G. Πέρα από την LG, ίδια επιλογή έγινε και για το νέο Nokia 8.3, το οποίο εφοδίασε με το εν λόγω SoC.

OnePlus Nord Android