Τι σημαίνει η καθυστερημένη αναβάθμιση του Samsung Galaxy S10 και Note 10 σε Android 10;

Φέτος τον “μαραθώνιο” για το ποιος θα δώσει πρώτος την νέα έκδοση του Android 10 κέρδισε αρχικά η Nokia με τo αγαπημένο Nokia 8.1. Γρήγορα ανταποκρίθηκε και η Xiaomi με το Xiaomi Mi 9 που πήρε Android 10 με MIUI 11 και πολλές νέες δυνατότητες.

Η Samsung όμως με το Samsung Galaxy S10 που στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε την τελική αναβάθμιση σε Android 10 μπορεί να σημαίνει πολλά. Σε σύγκριση με τις εταιρίες που αναβαθμίζουν πρώτες τα κινητά τους η Samsung φέτος καθυστέρησε, αλλά ας δούμε γιατί αυτό είναι ανησυχητικό.

Για την ακρίβεια η Samsung ακόμα δίνει Android 10 beta builds για το πιο ακριβό Galaxy Note 10… Η άποψη μου είναι ότι αυτό μπορεί να μεταφραστεί μόνο με ένα τρόπο. Ότι το One UI δεν είναι πιο απλό και πιο γρήγορο όπως η Samsung το παρουσιάζει.

One UI

One UI = TouchWiz;

Τον τελευταίο καιρό έχουν περάσει από τα χεριά μου αρκετά νέα κινητά μεσαίας κατηγορίας της Samsung με κόστος έως 300€ και παρατήρησα ακριβώς το ίδιο από όλα, καθυστερημένη ανταπόκριση σε αντίθεση με κάθε Motorola, Nokia και Xiaomi μεσαίας κατηγορίας που παραμένουν γρήγορα, ακόμα και αυτά με MediaTek.

Τα πολλά beta builds που έκανε δημόσια η Samsung προς δοκιμή προδίδουν ότι το One UI παραμένει το ίδιο πολύπλοκο και βαρύ με το touchwiz και είναι δύσκολο να αναπτυχθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι η Samsung προσπάθησε να γίνει από τις πρώτες εταιρίες που θα αναβαθμίσει σε Android 10, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το παρόν άρθρο το γράφω όχι για να μειώσω την Samsung, μπορεί να καθυστέρησε λίγο, αλλά από την συνολική εικόνα αναβαθμίσεων της δεν υπάρχει παράπονο. Μπορεί στις ναυαρχίδες της να μην είναι αισθητό το αργό One UI, αλλά η μεσαία κατηγορία υστερεί σημαντικά σε απόδοση.

Asus ZenFone 8 Android