Γιατί οι οθόνες των κινητών μεγαλώνουν συνεχώς;

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τα κινητά τηλέφωνα θα έχεις παρατηρήσει πως όσο τα χρόνια περνούν οι οθόνες μεγαλώνουν. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι όχι μόνο μεγαλώνουν, αλλά λιγοστεύουν κάθε χρόνο οι συσκευές που έχουν όχι απλά μικρή οθόνη, αλλά φυσιολογικό μέγεθος για εμάς τους πιο “πρακτικούς”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Xiaomi που κάθε χρόνο ανακοίνωνε μία πιο μικρή συσκευή όπως πέρυσι με το Mi 9 SE που φέτος δεν είδαμε.

Γιατί μεγαλώνουν οι οθόνες των κινητών;

Γιατί όμως μεγαλώνουν;

1) Χαρακτηριστικά!
Προφανώς και μεγαλώνουν για πολλούς λόγους, αλλά θα αναφέρω τους 2 επικρατέστερους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι γιατί έτσι βολεύει τους κατασκευαστές. Ένα κινητό με μεγάλη οθόνη και συνεπώς πιο μεγάλο σώμα δίνει στους κατασκευαστές μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για να πειραματιστούν, αλλά και πολλές φορές να δίνουν νέες δυνατότητες. Μία από αυτές είναι και η πιο αυτονόητη.

Μεγάλο κινητό = μεγαλύτερη μπαταρία + specs = καλύτερες πωλήσεις.

Φέτος το πιο δυνατό χαρακτηριστικό πολλών συσκευών είναι η μεγάλη μπαταρία. Αυτό δεν έγινε δια μαγείας φυσικά, απλά φέτος δεν είχαν με κάτι άλλο να ξεχωρίσουν και εστίασαν εκεί πολλοί κατασκευαστές.

2) Στατιστικά!
Ο δεύτερος λόγος κατά πάσα πιθανότητα είσαι εσύ! Το αγοραστικό κοινό φαίνεται να έχει “αγκαλιάσει” τις συσκευές με μεγάλη οθόνη, εννοώντας το πιο συνηθισμένο μέγεθος που κυμαίνεται στις 6.4″ με μικρά bezel.

Asus ZenFone 8 Android